Tervetuloa blogiini viihtymään

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Sunnuntai

Tänään vieteltiin leppoisan rauhallista sunnuntaita ja ilma oli mitä parhain sillä aurinko paisteli täydeltä taivaalta. Ihana päivä siis takana. Aamusta nukuin pitkään ja heräilin rauhallisen leppoisasti niinkuin lomalla kuuluukin. Mies ehdotti kirppari kierrosta niille kahdelle kirpputorille jotka kaupungissamme on viikonloppuisin auki. Joitakin pieniä löytöjä tehtiinkin. Mies löysi itsellensä musiikkia minä taas Kotiliesi lehden vuodelta 1951 sekä muutaman vanhan lasipullon. Valkoinen lamppukin tarttui matkaan mukaan ja hintakin oli huimat 1 €.


Kotiin palattuani laittelin ruuan perheelle ja sen jälkeen rupesin leipomaan. Leivoin lihapiirakoita, munkkeja sekä vanilja pullaa. Tein kaksi erilaista pullataikinaa ihan se normaalin täältä ja toisen muuten samalla ohjeella mutta nesteeksi laitoin flora vanillaa purkillisen ja loput maitoa. Idean löysin jonkun blogista nyt en vain muista kenen lisään sen heti kun löydän.

Lihapiirakat;

Pullataikinaa

täyte;
Ruskistettua jauhelihaa
Puuro riisiä keitettynä

Täytteen aineet sekoitetaan keskenään.  Pyöritä taikinasta pieniä pyöreitä pullia ja kun ne on hiukan aikaa nousseet kauli niistä pyöreitä. laita piirakalle täytettä mielesi mukainen määrä ja taita piirakka kaksin kerroin ja sulje saumat hyvin.  Kun kaikki piirakat on valmiita anna nousta vielä hetki ehkä n. 10 min.  Sulata kookosrasva kattilassa ja kun se on lämmintä paista lihapiirakat molemmin puolin.Nosta paperin päälle valumaan. Epäterveellisä, mutta niin hyviä. Kyllä näillä voi muutaman kerran vuodessa herkutella.


Munkit;

Munkkeja tein sekä tavis taikinasta että vanilja taikinasta. Taikinan noustua pyörittelin pikkupullia ja annoin niiden nousta ja sen jälkeen reikä keskelle ja paistamaan. Lopuksi sokeroin munkit. nämäkin oli ihan herkullisia.


Pullat;

Nämä tein vaniljaisesta taikinasta ihan kaulitsemalla suorakaiteen muotoisen levyn ja siihen voita ja sokeria. Taittelin kolmeen osaan, leikkasin siivuja, kieputtelin ja tein solmun. Annoin nousta uudelleen ja sitten voitelin munalla ja laitoin raesokeria päälle. Paistetaan 200 asteessa kauniin ruskeiksi. Täytyy sanoa että taikina oli hyvää voi tehdä joskus toistenkin.

 


 

Tänään meillä kävi myös "vieraita" kaksi ystävääni jamolemmilla oli koiruudet mukana. Toinen ystävistä on kuopuksen kummi ja kerkeää aivan liian harvoin kyläilemään koska ei asu samassa kaupungissa. Toinen ystävistä on työparini ja olen hänen koiransa kummi. Oli meillä melkoista säpinää ja meidän Minttu kissa pysyi visusti saunassa vierailun ajan. Kyllä Abe ja Tipsu on vaan niin suloisia "otuksia".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti