Tervetuloa blogiini viihtymään

torstai 16. elokuuta 2012

Kaalikääryleet

Kaali ruuat on mielestäni todella herkullisia ja aina loppu kesästä ja syksyn tullen odottaa kaalen kasvavan niin paljon, että saa kaalikääryleitä tehtyä. Nyt tein täytteen hiukan eritavalla kuin normaalisti, mutta se toimi kuitenkin oikein hyvin. Yleensä teen kääryleet uunissa koska silloin voi tehdä isomman satsin ja valmistus helpottuu. Tällä kertaa kuitenkin tein ne kasarissa koska tein hiukan pienemmän satsin ja olin juuri saanut uuden kasarin jossa kypsyttäminen oli helppoa.


10 kpl
n. 1-2 kg keräkaalia (niin iso että lehdistää saa kääryleet)
1 tl suolaa
2-3 litraa vettä

Täyte:
1 sipuli1 rkl voita
250 g jauhelihaa
1 tl suolaa2 dl puuroriisiä (keitettynä)
1 fondi kuutio
Pinnalle:
siirappia
voita
Koverra kaalista kanta pois. Nosta kaali kattilaan kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät. Jäähdytä lehdet kylmässä vedessä ja nosta ne keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päälle kuivumaan. Säästä keitinliemi.

Loppu kaalin voit käyttää vaikka kaalipataan tai keittoon. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppua pannulla voissa. Sekoita yhteen täytteen aineet.

Ohenna pehmitettyjen kaalinlehtien lehtiruotia ja levitä lehdet työlaudalle. Jaa täyte kaalinlehdille, taita lehtien reunat ylös ja kääri paketiksi. Asettele kaalikääryleet uunipannulle vieri viereen ja valuta päälle siirappia. Vuole pinnalle halutessasi vielä muutama voinokare.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti