Suolaiset piirakat on mukavia tehdä ja ne on käteviä illanistujaisiin tai vaikkapa päivällisenä hyvän salaatin kera. Sipulipiirakka on resepti jota tehtiin koulussa, kun opiskelin sosiaaliohjaajaksi. Se on ollut ehdoton suosikkini siitä asti vaikka joskus unholaan hetkeksi jääkin. Useissa juhlissa tämä on ollut se suolainen piirakka mihin ihmiset ihastuvat.
pohja;
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g voita
n.½ dl vettä
täyte;
5-6 sipulia
30 g voita
2 munaa
1 tlk kermaviiliä
1 dl juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
kuivat aineet sekoitetaan sekaisin ja voi nypitään niihin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Öljyä piirakka vuoka ja taputtele taikina tasaisesti vuokaan niin että reunoillekin tulee. Nosta kylmään vetäytymään täytteen teon ajaksi. Pilko sipulit pieniksi ja kuullota ne voissa ja jäähdytä. Sekoita kermaviili, juustoraaste ja munat keskenään ja lisää jäähtynyt sipuli joukkoon. Mausta ja sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa reilu puoli tuntia.
pohja;
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g voita
n.½ dl vettä
täyte;
5-6 sipulia
30 g voita
2 munaa
1 tlk kermaviiliä
1 dl juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
kuivat aineet sekoitetaan sekaisin ja voi nypitään niihin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Öljyä piirakka vuoka ja taputtele taikina tasaisesti vuokaan niin että reunoillekin tulee. Nosta kylmään vetäytymään täytteen teon ajaksi. Pilko sipulit pieniksi ja kuullota ne voissa ja jäähdytä. Sekoita kermaviili, juustoraaste ja munat keskenään ja lisää jäähtynyt sipuli joukkoon. Mausta ja sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa reilu puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti