Tervetuloa blogiini viihtymään

maanantai 6. helmikuuta 2012

Pulla päivä

Eilen kun tuntui sitä energiaa taas olevan vähän yli omiksi tarpeikseni niin päätin leipoa pullaakin sekä mustikka piirakkaa. Teen pullan joko luomu kevyt maitoon tai luomu tilamaitoon eli tinkimaitoon jos sitä vain kotosalla on ja nyt oli. ja käytän aina leivonnassa voita. Resepti on ihan tavallinen pulla ohje.

5     dl              maitoa
50    g              hiivaa
2     dl              sokeria
1      tl              suolaa
1                      muna
n. 13-15 dl      vehnäjauhoja
200   g            voita


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva. Kun hiiva on liuennut nesteeseen lisää sokeri, suola ja muna. Sekoita aluksi vispilällä niin saat helposti sitkoa taikinaan. Lisää jauhot pikkuhiljaa taikinaan, että saat taikinasta tasaisemman. Lopuksi lisää sulatettu voi ja alusta taikina tasaiseksi helposti käsistä irtoavaksi. Kohota taikina vedottomassa lämpimässä paikassa. Itse kohotan taikinat aina mikroaltouunissa, se on takulla vedoton ja suojainen paikka.

Jos et kerkeä heti leipomaan kun taikina on noussut voit siirtää sen jääkaappiin ja leipoa hiukan myöhemmin. Taikina on tämän jälkeen helposti käsiteltävää ja hyvä leipoa.

Tee taikinasta mieleisiäsi pullia tai piirakoita. Minä tein siis mustikkapiirakan, pyöreitä pikkupullia ja kierrevaniljapullia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti