Jotain suolaista piirakkaa teki mieli ja mietin mitäköhän tekisi. Kaivelin sitten kaappeja ja tälläisen sain aikaiseksi. Piirakasta tulee n. 28 cm piirakkavuoan kokoinen.
Pohja;
2 3/4 dl jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 dl vettä
Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita. Nypi voi jauhojen sekaan ja lopuksi lisää vesi joukkoon, mutta älä vaivaa taikinaa. Laita taikina jääkaappiin hetkeksi lepäämään ja tee sillä aikaa täyt.
Täyte;
1 rasia tuoretta pinaattia
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 tomaattia
100 g vuohenjuustoa
½ dl kermaa
1 dl juustoraastetta
Paista miedolla lämmöllä öljyssä pinaattia ja sipulia pieninä kuutioina. Lisää joukkoon tomaatit ja anna vielä hetken kiehahtaa pannulla.
Ota pohjataikina jääkaapista ja taputtel se voideltuun piirakkavuokan, myös reunoille. Kaada pinaatti seos päälle, ja levitä se tasaisesti pohjalle. murenna vuohenjuusto piirakka pohjalle tasaisesti joka puolelle. Sekoita juustoraaste ja kerma ja kaada se vielä koko komeuden päälle. Paista 200 asteessa noin. 30 min.
Pohja;
2 3/4 dl jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 dl vettä
Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita. Nypi voi jauhojen sekaan ja lopuksi lisää vesi joukkoon, mutta älä vaivaa taikinaa. Laita taikina jääkaappiin hetkeksi lepäämään ja tee sillä aikaa täyt.
Täyte;
1 rasia tuoretta pinaattia
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 tomaattia
100 g vuohenjuustoa
½ dl kermaa
1 dl juustoraastetta
Paista miedolla lämmöllä öljyssä pinaattia ja sipulia pieninä kuutioina. Lisää joukkoon tomaatit ja anna vielä hetken kiehahtaa pannulla.
Ota pohjataikina jääkaapista ja taputtel se voideltuun piirakkavuokan, myös reunoille. Kaada pinaatti seos päälle, ja levitä se tasaisesti pohjalle. murenna vuohenjuusto piirakka pohjalle tasaisesti joka puolelle. Sekoita juustoraaste ja kerma ja kaada se vielä koko komeuden päälle. Paista 200 asteessa noin. 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti