Tervetuloa blogiini viihtymään

maanantai 23. tammikuuta 2012

Kesäkurpitsaleipä

Eilen, kun olin ystävää auttamassa blogi asioissa niin tuli puhe kaikista ihanista ohjeista. Sitten muistui myös mieleen kesällä suuren suosion saanut kesäkurpitsa leipä. Meillä kun oli viime kesänä melkoinen määrä kesäkurpitsoja omassa puutarhassa. No eihän se auttanut kuin ruveta tekemään leipää. Tämä ohje on todella herkullinen. Tähän tulee melkeesti himo ja voi syödä useammankin palan. Leivän voi pakastaa ja kun jäisenä laitat sitten leivänpaahtimeen siintä tulee oikein hyvä.


Makeahko kesäkurpitsaleipä
1 kesäkurpitsa (n. 450 g)
2 rkl sokeria
1 dl pähkinöitä
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
⅓ tl suolaa
½ dl maustamatonta jugurttia
2 munaa
1 dl sokeria
½ dl rypsiöljyä

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen

Raasta kesäkurpitsa . Laita siivilään, sekoita joukkoon 2 rkl sokeria ja valuta .

Rouhi pähkinät. . Laita pähkinät paistonkestävään astiaan, ja kun uuni on kuuma, paahda niitä 5-7 minuuttia. (itse olen jättänyt tämän vaiheen väliin)
Anna paahdettujen pähkinöiden jäähtyä hetki.

Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, sooda ja suola ja lisää pähkinät.

Sekoita toisessa kulhossa jugurtti, kananmunat, sokeri, öljy.

Yhdistä kuivat ja märät aineet -- sekoita vain sen verran että ne menevät sekaisin, älä enempää. Kääntele joukkoon valutettu kesäkurpitsaraaste.

Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa n. 50-55 minuuttia. Kypsyys kannattaa testata hammastikulla -- muista, että leipä jää kuitenkin kesäkurpitsan ansiosta kosteaksi. 

Anna paistetun leivän vetäytyä vuoassa ainakin 10 minuuttia ennen kuin poistat sen vuoasta. Jäähdytä vähintään tunti tai vaikka yön yli

 Säilytä jääkaapissa.






1 kommentti:

  1. Tästä tuli aivan ihana vuokaleipä, kohosi hyvin. Sokerin määrää voisi vähentää. Käytin paahdettuja suolapähkinöitä ja hiivaleipäjauhoja. Päälle sirottelin salaattisiemensekoitusta. Kaunis tuli, suussasulava ja mehevä. Hyvä puoli oli ettei tarvinnut kohottaa kun hiivaa ei tarvittu. Tein illalla ja aamulla kumosin leivän ja maistoin...aaah!

    VastaaPoista