Tervetuloa blogiini viihtymään

torstai 9. elokuuta 2012

Suklaakakku

Tämän kakun tein töihinpaluu kakuksi omalle työmäälleni.

Vuoan koko on noin 40 cm.
Kahden munan kakkupohja:

2            kananmunaa
3/4   dl    sokeria
1/2   dl    vehnäjauhoja
1/2   dl    perunajauhoja
1½  rkl    kaakaojauhetta
1/2    tl    leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki loput aineet sekaisin. Kun vaahto on tarpeeksi paksua lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi. Älä vatkaa enää vaan sekoita varovaisesti jauhot taikinaan. Laita irtopohja vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat hyvin. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Vuoan koko oli minulla noin 25 cm. Kun kakkupohja on kypsä anna sen hetken jäähtyä vuoassa ja irroita se sitten. Kun pohja on jäähtynyt laita kakkupohja takaisin irtopohjavuokaan. Muista laittaa leivinpaperi tai kakkupaperi pohjalle.


Täyte:

1           pussi Dr. Oetker Kakkumousseaineksia suklaanmakuinen
2     dl   kermaa
1   prk   limerahkaa
1     dl   maitoa
4           liivatelehteä

Tee kakkumousse pussin ohjeen mukaaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se moussen joukkoon. Lisää myös rahka ja sekoita hyvin sekaisin. Lämmitä maito kattilassa ja sekoita siihen liivatelehdet joukkoon. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi ennen maitoon lisäämistä. Sekoita hyvin, että liivatteet sulavat kunnolla maitoon. Lisää maito mousseseokseen hyvin sekoittaen.

Laita mousseseos kakkupohjan päälle, suojaa vuoka hyvin ja nosta kakku kylmään hyytymään.

Koristelu:

vadelmia
mustikoita
valkosuklaata

Sulatin valkosuklaan mikrossa ja tein leivinpaperin päälle erilaisia kuvioita. Annoin niiden jähmettyä ja laitoin niistä kakun päälle koristeita.

Kun kakku on hyytynyt koristele se mieleiseksesi.








2 kommenttia:

  1. Kakkusi näytää ihanalta. Marjat tekevät siitä kesäisen. Tulin tänne ekaa kertaa ja heti löytyi kiva resepti. taidan tulla toisenkin kerran vieraaksesi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kiva kun vierailit sivullani ja löysit mieleisesi reseptin. Tervetuloa uudelleen on aina mukava saada uusia lukijoita. :)

    VastaaPoista