½ l kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
3 dl porkkana raastetta
10 dl vehnäjauhoja
3 dl graahamjauhoja
1 dl öljyä
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. sekoita hyvin sekaisin. Lisää porkkanaraaste ja lisää pikkuhiljaa jauhoja samalla alustaen. Lisää öljy ja loput jauhot. alusta hyvin ja tasaiseksi taikinaksi. Laita kohoamaan leivinliinan alle noin ½ tunniks tai niin kauan, että taikin on kaksinkertainen.
Kaada taikina jauhotetulle pöydä ja vaivaa tasaiseksi. jaa taikin noin 16 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Kohota vielä noin ½ tuntia ja paista kauniin kullan värisiksi 200 asteisessa uunissa.
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
3 dl porkkana raastetta
10 dl vehnäjauhoja
3 dl graahamjauhoja
1 dl öljyä
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. sekoita hyvin sekaisin. Lisää porkkanaraaste ja lisää pikkuhiljaa jauhoja samalla alustaen. Lisää öljy ja loput jauhot. alusta hyvin ja tasaiseksi taikinaksi. Laita kohoamaan leivinliinan alle noin ½ tunniks tai niin kauan, että taikin on kaksinkertainen.
Kaada taikina jauhotetulle pöydä ja vaivaa tasaiseksi. jaa taikin noin 16 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Kohota vielä noin ½ tuntia ja paista kauniin kullan värisiksi 200 asteisessa uunissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti