Mikäpä on sen ihanampaa, kun keitot näin kesällä. Saa uudet ja tuoreet vihannekset niin ja tietenkin kotimaiset mieluiten vielä luomuna. Olen itse aikaslailla keitto ihminen muutenkin ja nautin kovasti niiden valmistuksesta. Kaalikeitto on ihan ykkös suosikki.
1 iso kerä valkokaalia
2 sipulia
vettä
2 fondi kuutiota
suolaa maunmukaan
400 g jauhelihaa
4 porkkanaa
6-8 perunaa
Suikaloi kaali älä kuitenkaan kantaosaa sillä se on liian kovaa ja laita se kattilaan kiehumaan. Pilko sipulit ja porkkanat mieleiseksi paloiksi. Lisää ne kaalin joukkoon kiehumaan. Laita myös fondi ja suola ja sekoita hyvin keittoa että kaikki ainekset menee kunnolla sekaisin. Ruskista jauheliha pannussa ja lisää se sitten keiton joukkoon. Anna keiton kiehua ainakin tunti niin, että kaikki ainekset on kunnolla kypsiä. Lisää joukkoon vielä perunat ja keittele noin 10-15 min. tarkista että perunat on varmasti kypsiä. Kaalikeitto paranee lämmittäessä joten kannattaa tehdä ainakin parinpäivän satsi. Pakastettaessakin hyvää tosin en pakastaisi perunoita koska niiden rakenne muuttuu pakastettaessa.
1 iso kerä valkokaalia
2 sipulia
vettä
2 fondi kuutiota
suolaa maunmukaan
400 g jauhelihaa
4 porkkanaa
6-8 perunaa
Suikaloi kaali älä kuitenkaan kantaosaa sillä se on liian kovaa ja laita se kattilaan kiehumaan. Pilko sipulit ja porkkanat mieleiseksi paloiksi. Lisää ne kaalin joukkoon kiehumaan. Laita myös fondi ja suola ja sekoita hyvin keittoa että kaikki ainekset menee kunnolla sekaisin. Ruskista jauheliha pannussa ja lisää se sitten keiton joukkoon. Anna keiton kiehua ainakin tunti niin, että kaikki ainekset on kunnolla kypsiä. Lisää joukkoon vielä perunat ja keittele noin 10-15 min. tarkista että perunat on varmasti kypsiä. Kaalikeitto paranee lämmittäessä joten kannattaa tehdä ainakin parinpäivän satsi. Pakastettaessakin hyvää tosin en pakastaisi perunoita koska niiden rakenne muuttuu pakastettaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti