Iso irtopohjainen kakkuvuoka (n. 40 cm)
Pohja;
1½ pkt Digestive keksejä
150 g sulatettua voita
Murskaa keksit hienoksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita hyvin sekaisin. Laita vuokaa pohjalle leivinpaperi. Taputtele piparivoi seos vuoan pohjalle hyvin.
Täyte;
500 g rahkaa
4 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl sokeria
200 g valkosuklaata
7 liivatelehteä
1 dl vettä
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata valkosuklaa mikrossa. Ole varovainen sillä leikkaa helposti kiinne. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sekoita hyvin sekaisin. Seuraavaksi lisää sulatettu valkosuklaa. Kiehauta vesi ja ota se pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kiehuneeseen veteen sekoittaen hyvin, että ne sulavat veden joukkoon. Lisää liivatevesi täytteen joukkoon kokoaika sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja suojaa vuoka hyvin. Laita kakku hyytymään jääkaappiin useammaksi tunniksi.
Pinnalle;
mustikoita
hyytelösokeria
Kun täyte on hyytynyt kunnolla lisää kakun päälle mustikoita ja tee hyytelösokerista kiille ja laita se viimeiseksi kakun päälle. Anna hyytyä hyvin jääkaapissa vielä muutama tunti.
Pohja;
1½ pkt Digestive keksejä
150 g sulatettua voita
Murskaa keksit hienoksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita hyvin sekaisin. Laita vuokaa pohjalle leivinpaperi. Taputtele piparivoi seos vuoan pohjalle hyvin.
Täyte;
500 g rahkaa
4 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl sokeria
200 g valkosuklaata
7 liivatelehteä
1 dl vettä
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata valkosuklaa mikrossa. Ole varovainen sillä leikkaa helposti kiinne. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sekoita hyvin sekaisin. Seuraavaksi lisää sulatettu valkosuklaa. Kiehauta vesi ja ota se pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kiehuneeseen veteen sekoittaen hyvin, että ne sulavat veden joukkoon. Lisää liivatevesi täytteen joukkoon kokoaika sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja suojaa vuoka hyvin. Laita kakku hyytymään jääkaappiin useammaksi tunniksi.
Pinnalle;
mustikoita
hyytelösokeria
Kun täyte on hyytynyt kunnolla lisää kakun päälle mustikoita ja tee hyytelösokerista kiille ja laita se viimeiseksi kakun päälle. Anna hyytyä hyvin jääkaapissa vielä muutama tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti