1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl leipämaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun siirappivettä1/3
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Seuraavaksi lisää joukkoon kaikki loput aineet ja sekoita kunnolla sekaisin. Anna nousta 1½ tuntia. Voitele kaksi kahden litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. Paista leipiä uunin alimmalla ritilä tasolla 175 asteessa kaksi tuntia. Kun leivät on kypsyneet 1½ tuntia valele siirappivedellä.
Kumoa kypsät leivät vuuista ritilälle liinan alle jäähtymään.
Anna leipien tekeytyä kylmässä kolmisen päivää niin ovat parhaimmillaan.
Leipä säilyy jääkaapissa pitkään jopa yli kaksi viikkoa.
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl leipämaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun siirappivettä1/3
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Seuraavaksi lisää joukkoon kaikki loput aineet ja sekoita kunnolla sekaisin. Anna nousta 1½ tuntia. Voitele kaksi kahden litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. Paista leipiä uunin alimmalla ritilä tasolla 175 asteessa kaksi tuntia. Kun leivät on kypsyneet 1½ tuntia valele siirappivedellä.
Kumoa kypsät leivät vuuista ritilälle liinan alle jäähtymään.
Anna leipien tekeytyä kylmässä kolmisen päivää niin ovat parhaimmillaan.
Leipä säilyy jääkaapissa pitkään jopa yli kaksi viikkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti