Tervetuloa blogiini viihtymään

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Saaristolaisleipä

1      l    piimää
75   g    hiivaa
3    dl    siirappia
3    dl    leipämaltaita
3    dl    vehnäleseitä
3    dl    ruisjauhoja
1   rkl    suolaa
10  dl    vehnäjauhoja

Voiteluun siirappivettä1/3

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Seuraavaksi lisää joukkoon kaikki loput aineet ja sekoita kunnolla sekaisin. Anna nousta 1½ tuntia. Voitele kaksi kahden litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. Paista leipiä uunin alimmalla ritilä tasolla 175 asteessa kaksi tuntia. Kun leivät on kypsyneet 1½ tuntia valele siirappivedellä.

Kumoa kypsät leivät vuuista ritilälle liinan alle jäähtymään.

Anna leipien tekeytyä kylmässä kolmisen päivää niin ovat parhaimmillaan.

Leipä säilyy jääkaapissa pitkään jopa yli kaksi viikkoa.


 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti