Tervetuloa blogiini viihtymään

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Raparperimehu

Meillä on tuo raparperi pensas niin valtaisa ja piirakoita on tullut jo leivottua jokunen joten teinpäs nyt sitten mehua koska se on todella hyvän makuista.

Raparperia
sokeria

Mies haki varastosta mehumaijan ja latasi alaosan täyteen vettä ja ensin pesi sitten pilkkoi raparperit noin 5 cm paloiksi ylimpään osaan. Levy täysille ja ei kuin mehumaija porisemaan. En osaa sanoa tarkaa määrää raparperille, mutta niin paljonkun maijaan mahtuu. Niin ja meillä on iso mehumaija. Ensin keitän mehun ja kun se on valmista lasken sen kattilaan ja sekoitan lämpöiseen mehuun sokerin. Maijallisesta tuli 3 pullollista mehua ja niihin meni noin 400-500 g sokeria. En laita koskaan mehua keittäessä sokereita mehumaijaan koska sitä menee aina kuitenkin hukkaan koska sitä jää marjojen joukkoon. Kun laittaa sokerin vasta keittämisen jälkeen riittää vähempi sokeri määrä. Mehun voi myös makeuttaa esim. hedelmäsokerilla tai makeutusjauheella niin tai miks ei jättää sokerit kokonaan pois. Tämä on niin herkullista.  Mehu lantrataan vedellä ennen juomista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti