Piirakasta tulee noin 12 palaa
50 g voita
50 g rypsiöljyä
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rypsiöljy vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri, munat, kermaviili, ja jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, jonka halkaisia on n. 24 cm.
Täyte;
150 g raparperia (minä laitoin 2 isoa ja paksua vartta)
1 tl perunajauhoja (minä taisin laittaa 2 tl)
1 dl paahdettuja suola cashewpähkinöitä (jätin kokonaan pois)
1 dl sokeria (oma lisäys ohjeessä ei tätä ollut)
Paloittele raparperit ja sekoita yhteen perunajauhojen kanssa. Rouhi pähkinät. Levitä ensin raparperit ja sitten pähkinät piirakan päälle. Minä lisäsin raparperien joukkoon vielä sokeria kun raparperit on aikas happamia.
Paista uunissa keskitasolla noin 20-25 minuuttia 200 asteessa. Siivilöi kakun päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti