Tervetuloa blogiini viihtymään

torstai 24. toukokuuta 2012

Raparperipiirakka

Ostin uuden Leivotaan lehden ja olin taas iloisesti yllättynyt sillä oli siinä niin paljon hyviä reseptejä. Heti piti jotakin reseptiä kokeilla ja koska raparperit on niin isoja päätin kokeilla raparperipiirakkaa.

Piirakasta tulee noin 12 palaa

50   g   voita
50   g   rypsiöljyä
2    dl   sokeria
3         munaa
1    dl  kermaviiliä
3    dl  vehnäjauhoja
1     tl  leivinjauhetta

Sekoita huoneenlämpöinen  voi ja rypsiöljy vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri, munat, kermaviili, ja jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, jonka halkaisia on n. 24 cm.

Täyte;

150   g    raparperia  (minä laitoin 2 isoa ja paksua vartta)
1       tl    perunajauhoja (minä taisin laittaa 2 tl)
1      dl    paahdettuja suola cashewpähkinöitä (jätin kokonaan pois)
1      dl    sokeria (oma lisäys ohjeessä ei tätä ollut)

Paloittele raparperit ja sekoita yhteen perunajauhojen kanssa. Rouhi pähkinät. Levitä ensin raparperit ja sitten pähkinät piirakan päälle. Minä lisäsin raparperien joukkoon vielä sokeria kun raparperit on aikas happamia.

Paista uunissa keskitasolla noin 20-25 minuuttia 200 asteessa. Siivilöi kakun päälle tomusokeria ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti