Tervetuloa blogiini viihtymään

perjantai 4. toukokuuta 2012

Mustikkajuustokakku

Tein eilen mustikkajuustokakun työkavereiden iloksi toivottavasti se maistui, kun tuli vähän kiire valmistettaessa. Oli kuitenkin halu leipoa jotakin ja kun kotona ei niin mene kaupaksi ajattelin, että mikäs sen mukavampaa kuin ilahduttaa työkavereita kakulla.

Kakun tein isoon irtopohja kakkuvuokaan halkasija on noin 35-40 cm.

pohja;

1 paketti  Murokeksejä  (ostin lidistä niitä isoja rinkula keksejä.)
150 g  voita

Murusta keksit ja sulata voi. Sekoita voi keksimurun sekaan. Laita irtopohja vuan pohjalle leivinpaperi niin, että se tulee ulos reunan ja pohjan välistä. Taputtele muruseos vuokaan ja laita se jääkaappiin vetäytymään siksi aikaa kun teet täytteen. 

Täyte;

4     dl   kermaa
250  g   rahkaa
200  g   tuorejuustoa
2     dl   sokeria tai oman maun mukaan
3      tl   vaniljasokeria
3     dl   jäisiä mustikoita
1     dl   vettä
8           liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kermat vaahdoksi lisää joukkoon rahka, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri sekä mustikat. Sekoita hyvin sekaisin. Kiehauta vesi kattilassa ja ota kattila pois liedeltä lisää liivatelehdet kuumaan veteen hyvin sekoittaen. Anna liivatelehtiveden jäähtyä hetken ja sekoita se sitten täyteseoksen joukkoon. Kaada seos pohjan päälle. Laita tuorekelmu vuan päälle ja laita kakku jääkaappiin jäähtymään.

Kiille;

2 dl  mehua
3 dl  vettä
5      liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. laita astiaan mehu ja 2 dl vettä ja sekoita. maista maku ja jos tuntuu voit lisätä sokeria itse en kyllä pidä niin makeasti. Kiehauta 1 dl vettä ja kun vesi kiehuu nosta pois levyltä ja lisää liivatelehdet joukkoon. Lisää seos mehun joukkoon ja sekoita hyvin. Laita mehuseos kakun päälle ja laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään.

Koristelin kakun vielä mustikoilla ja kukkasella.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti