Tervetuloa blogiini viihtymään

perjantai 8. marraskuuta 2013

Ruispuolukkaleipä

2 leipää

50 g hiivaa
50 g margariinia tai voita
3 dl vettä
2 dl miedosti sokeroitua puolukkahilloa
1 tl suolaa
1,2-1,3 dl ruisjauhoja tai hiivaleipäjauhoja ja sihtiruisjauhoja

Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva kattilassa. Kaada sekaan vesi ja puolukkahillo. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva pieneen tilkkaan taikinanestettä. Lisää loput neste, suola ja suurinosa jauhoista. Alusta ja lisää loputkin jauhot. Alusta taikaina tasaiseksi.

Laita taikina liinan alle kohoamaan noin tunniksi.

Nosta taikin ajauhotetulle pöydälle ja vaivaa notkeaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pitkäksi leiväksi. Kohota vielä 30 minuuttia. Paista 175 asteen lämmössä noin tunti.






 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti