Tervetuloa blogiini viihtymään

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Jauhelihapata

Löysin tämän reseptin K-supermarketin tarjouslehtisestä ja se tuntui sopivalta arkiruualta perheelle. Tuli myös semmoinen tuntuma, että tämä tekee myös kauppansa. Alkuperäinen resepti on
Jauhelihapata  a'la Jamie Oliver se ei kuitenkaan ihan semmoisenaan sopinut meidän perheelle allergioiden vuoksi joten muokkasin sitä hiukan.

500    g      naudanjauhelihaa
                 öljyä paistamiseen
1        tl     suolaa
1        tl     rouhittua mustapippuria
2               oksaa tuoretta timjamia
2               oksaa tuoretta rosmariinia
4               valkosipulin kynttä
2      rkl     tomaatti pyrettä
3      rkl     ketsuppia
n. ½  dl     vettä
1               sipuli
2               porkkanaa
                 persiljaa

Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää joukkoon jauheliha. Lisää suola ja pippuri sekä pieneksi silputtu timjami. Paista liha auniin ruskeaksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon silputtu rosmariini, valkosipulit ja tomaattipyreestä, ketsupista ja vedestä tehty seos. sekoittele jauhelihaa niin että maut sekoittuu tasaisesti. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Lisää juurekset pannulle ja sekoittele. Kypsennä keskilämmöllä noin 10 minuuttiavälillä sekoittaen. Silppua persiljaa padan päälle.

Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden ja vihannesten kanssa.

Oli todella herkullista ja teki meillä ainakin kauppansa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti