Tänä vuonna en tehnytkään perinteisiä munkkeja vaan donitseja, koska ne gluteinittomat donitsit oli niin valtavan hyviä ja helppo tekoisia. Etsin sitten sopivaa ohjetta ja mietiskelin mikä olisi riittävän helppo ja nopea tehdä. Minulla ei ole donitsi konetta vaan ihan öljyssä paistelin. Pitkän miettimisen jälkeen päädyin tekemään kahden laisia donitseja perinteisiä sekä rahkaisia. Ohjeen löysin Elämä makeaksi sivulta.
Perusdonitsit 16 kpl:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
1 kananmuna
Rahkadonitsit 18 kpl:2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
200 g sitruunanmakuista rahkaa
1 kananmuna
1. Sulata voi.
2. sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa sähkövatkaimella kaikki ainekset nopeasti keskenään sekaisin.
4. Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa kärki pois, pursota rinkulat donitsikoneen aukkoihin.
5. Paista donitseja noin 5 minuuttia tai kunnes vaikuttavat kypsiltä.
6. Kasta donitsit halutessasi suklaaseen, vesi-tomusokeriseokseen tms. ja koristele nonparelleilla ym.
Minä en tehnyt donitseista rinkulan muotoisia vaan pyöreitä. Rahkadonitsi oli mielestäni parempi, mutta molemmat oli kyllä ihan syötäviä. Tosin täytyy sanoa, että gluteinittomat vei voiton ihan kirkkaasti.
Perusdonitsit 16 kpl:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
1 kananmuna
Rahkadonitsit 18 kpl:2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
200 g sitruunanmakuista rahkaa
1 kananmuna
1. Sulata voi.
2. sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa sähkövatkaimella kaikki ainekset nopeasti keskenään sekaisin.
4. Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa kärki pois, pursota rinkulat donitsikoneen aukkoihin.
5. Paista donitseja noin 5 minuuttia tai kunnes vaikuttavat kypsiltä.
6. Kasta donitsit halutessasi suklaaseen, vesi-tomusokeriseokseen tms. ja koristele nonparelleilla ym.
Minä en tehnyt donitseista rinkulan muotoisia vaan pyöreitä. Rahkadonitsi oli mielestäni parempi, mutta molemmat oli kyllä ihan syötäviä. Tosin täytyy sanoa, että gluteinittomat vei voiton ihan kirkkaasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti