13 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kaardemummaa
150 g huoneenlämpöistä voita
50 g hiivaa
5 dl maitoa
täyte;
2-3 dl vaniljakreemiä
1 dl rahkaa
voiteluun;
1 kananmuna
voisulaa sokeria
Sekoita kulhossa kuivat aineet, jätä kuitenkin noin 3 dl jauhoja alustamiseen. Lisää joukkoon paloiteltu voi. sekoita voi kuivienaineiden joukkoon nyppimällä. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää neste taikinan joukkoon ja alusta taikina kimmoisaksi ja sileäksi. Lisää loput jauhot alustuksen aikana. Nostata taikina kaksinkertaiseksi noin 30 min. Kaada kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa varovasti. Jaa taikina sopivankokoisiksi osiksi ja pyöritä ne pikkupulliksi. Anna pullien kohota liinan alla noin 30 min.
Tee vaniljakreemi jauheesta valmis paksuhko kreemi ja lisää rahka joukkoon. Laita kreemi pursotinpussiin. Paina sormella kuoppa pullaan ja täytä se kreemillä. Voitele pullat munalla. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kaardemummaa
150 g huoneenlämpöistä voita
50 g hiivaa
5 dl maitoa
täyte;
2-3 dl vaniljakreemiä
1 dl rahkaa
voiteluun;
1 kananmuna
voisulaa sokeria
Sekoita kulhossa kuivat aineet, jätä kuitenkin noin 3 dl jauhoja alustamiseen. Lisää joukkoon paloiteltu voi. sekoita voi kuivienaineiden joukkoon nyppimällä. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää neste taikinan joukkoon ja alusta taikina kimmoisaksi ja sileäksi. Lisää loput jauhot alustuksen aikana. Nostata taikina kaksinkertaiseksi noin 30 min. Kaada kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa varovasti. Jaa taikina sopivankokoisiksi osiksi ja pyöritä ne pikkupulliksi. Anna pullien kohota liinan alla noin 30 min.
Tee vaniljakreemi jauheesta valmis paksuhko kreemi ja lisää rahka joukkoon. Laita kreemi pursotinpussiin. Paina sormella kuoppa pullaan ja täytä se kreemillä. Voitele pullat munalla. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti