Tästä ohjeesta tulee kaksi leipää
5 dl vettä tai maitoa
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
1-2 rkl sokeria tai siirappia
5 dl grahamjauhoja
6-8 dl vehnäjauhoja
50-75 g kädenlämpöistä voita tai öljyä
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen, sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, sokeri ja grahamjauhot, sekoita. Alusta taikinaan vehnäjauhot ja rasva käsin. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhosta ja käsistä. Laita taikina nousemaan ainakin 15 minuutiksi. Kun taikina on kohonnut kaada se leivinpöydälle ja vaivaa se tasaiseksi ja notkeaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkiksi leiviksi. Anna kohota vielä hetken. Pistele haarukalla leipään reikiä. Paista leivät 200 asteessa noin 30 minuuttia.
5 dl vettä tai maitoa
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
1-2 rkl sokeria tai siirappia
5 dl grahamjauhoja
6-8 dl vehnäjauhoja
50-75 g kädenlämpöistä voita tai öljyä
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen, sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, sokeri ja grahamjauhot, sekoita. Alusta taikinaan vehnäjauhot ja rasva käsin. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhosta ja käsistä. Laita taikina nousemaan ainakin 15 minuutiksi. Kun taikina on kohonnut kaada se leivinpöydälle ja vaivaa se tasaiseksi ja notkeaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkiksi leiviksi. Anna kohota vielä hetken. Pistele haarukalla leipään reikiä. Paista leivät 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti