Näin raparperi aikaan pitää yrittää keksiä kaikkea mahdollista mitä niistä voi valmistaa. Meillä ei oikein raparperikiisseli mene kaupaksi mutta piirakat kylläkin. Mehukin on todella hyvää ja tietenkin hilloa aina voisi tehdä pakastimeen. No tässä kuitenkin yksi piirakka ohje.
Tästä ohjeesta tulee n. 28-30 cm piirakkavuoan kokoinen
Pohja:
150 g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen munasokeri vaahtoon. Lopuksi lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe sekaan. Taputtele taikina piirakka vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
2-3 raparperin vartta
1 dl sokeria
2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vaniljasokeria
Pilko raparperit pieneksi ja levitä ne tasaisesti pohjan päälle. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri sekaisin ja levitä raparperien päälle. Paista 175 asteessa noin 40-45 min.
Tein myös samalla pohjalla toisenkin piirakan johon täyte oli hiukan erilainen.
Täyte:
1 dl omenahilloa
2 omenaa lohkoina
2 dl rahkaa
1 dl kermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Levitä pohjanpäälle hilllo ja pilkotut omenat. Sekoita rahka, kerma ja sokerit sekaisin ja lisää omenoiden päälle. Paista 175 asteessa noin 40-45 min.
Tästä ohjeesta tulee n. 28-30 cm piirakkavuoan kokoinen
Pohja:
150 g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen munasokeri vaahtoon. Lopuksi lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe sekaan. Taputtele taikina piirakka vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
2-3 raparperin vartta
1 dl sokeria
2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vaniljasokeria
Pilko raparperit pieneksi ja levitä ne tasaisesti pohjan päälle. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri sekaisin ja levitä raparperien päälle. Paista 175 asteessa noin 40-45 min.
Tein myös samalla pohjalla toisenkin piirakan johon täyte oli hiukan erilainen.
Täyte:
1 dl omenahilloa
2 omenaa lohkoina
2 dl rahkaa
1 dl kermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Levitä pohjanpäälle hilllo ja pilkotut omenat. Sekoita rahka, kerma ja sokerit sekaisin ja lisää omenoiden päälle. Paista 175 asteessa noin 40-45 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti