Tervetuloa blogiini viihtymään

torstai 14. kesäkuuta 2012

Mansikkakakku

Veljen perhe kyläili maanantaina meillä ja pitihän sitä jotakin herkkua loihtia pöytään. Vaikka kotimaiset mansikat ei vielä ole kaupan niin kyllä se kakku maistuu ulkolaisista mansikoistakin jos ei yhtähyvälle niin hyvälle kuitenkin.

pohja:

Lasillinen munia
Lasillinen sokeria
Lasillinen jauhoja  (minä käytin gluteinittomia sunnuntai jauhoja ja perunajauhoja puoliksi)
2 tl leivinjauhetta

Voitele kakkuvuoka rasvalla (minulla keiju vuoka spray) ja leivitä mannasuurimoilla. Vuoan koon voit valita sen mukaan haluatko pienen ja korkean vai laakean ja matalan. Minulla on n. 40 cm kakkuvuoka ja siihen tuli matalahko mutta kuitenkin yhdellä välillä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Älä enää kuitenkaan sekoita voimakkaasti vaan enemmänkin nostellen. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30 min.

Ota kakku uunista ja anna sen hetki levätä vuoassa ennen kuin kumoat sen. Kumoa kakku tarjoilulautaselle.


Täyte ja koristelu;

maitoa kostutukseen
mansikka hilloa
kermaa vaahdotettuna
mansikoita

Halkaise kahtia, (tai kolmeen osaan jos sinulla on korkea kakkupohja) kostuta sokerivedellä, maidolla tai laimealla mehulla. Täytä mieleiselläsi hillolla mansikka kakku mielellään mansikalla mutta muutkin hillot käy. Lisää hillon päälle kerros kermaa. Nosta kansiosa päälle ja muista myös kostuttaa se. Varo kuitenkin kostuttamasta liikaa.

Laita kakun päälle kerma ja mansikat. Voit myös pursotella reunat ja päällisen. Meidän kakussa oli pieni kulma mustikoille ja vadelmille kun kaikki ei tykkää tai voi syödä mansikoita.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti