Tervetuloa blogiini viihtymään

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Kaalipiirakka

En ole koskaan ennen tehnyt kaalipiirakkaa, mutta nyt päätin kokeilla. Mieheni pitää tästä herkusta kovin enkä viitsisi aina äitiäni pyytää sitä hänelle tekemään. Joten opettelimpa tämänkin sitten. Itse en ole koskaan syönyt kaalipiirakkaa, mutta nyt päätin sitä maistaa. Yllätyinpä positiivisesti ja syönpä toisenkin kerran. Kaulimisessa tarvin miehen apua sillä käsi ei suostunut yhteistyöhön. Tästä ohjeesta tulee uunipellillinen.

Taikina;

Sekoitettu voitaikina:

450     g   voita
7 1/4  dl   jauhoja
1½     tl    leivinjauhetta
3       dl    vettä

Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita sekaisin. Nypi pehmeä voi jauho seokseen. Lopuksi lisää vesi, mutta älä vaivaa taikinaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa ainakin tunti tai jopa seuraavaan päivään. 

Täyte;

1      iso        kaali
1-2   isoa     sipulia
50    g          voita
2      tl          suolaa
½-1  dl         fariinisokeria

Pilko kaali pieneksi ja hauduta sitä kattilassa pitkään miedolla lämmöllä. Minä taisin haudutella noin 2 tuntia, koska talvi kaali on niin kovaa jo.  Lisää pilkottu sipuli siinä vaiheessa kun kaali on melkein kypsää. Lisää kaalin joukkoon vielä fariinisokeri ja suola. Sekoita hyvin sekaisin ja anna vielä hetken kiehua. Ota kaali pois liedeltä laita kansi päälle ja anna vetäytyä.

Ota taikina ja jaa se kahteen osaan ja kauli suorakaiteen muotoiseksi molemmat puolikkaat. Nosta ensimmäinen puolikas pellille ja laita kaalitäyte pohjan päälle. Jätä taikinasta reunoja senverran että voit kääntää ne täytteen päälle noin 1 cm verran. Kun täyte on levitetty ja reunat käännetty nosta toinen kaulittu taikina piirakan päälle ja taittele taikinaa reunat siististi piirakan alle. Jos reunaa on paljon siisti turhat pois ja käytä vaikka pieneen piirakkaan ne. Voitele piirakka joko kananmunalla tai voi sulalla. Paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia 200 asteessa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti