Maanantaina meillä edelleen syötiin vähän pitemmän kaavan mukaan ja paljon. Tarjolla oli basilikakanaa, riisiä, pippurikastiketta, salaattia, tsatsikia, kasvispaistosta, halloumjuustoa ja paistettua ananasta.
Basilikamarinoitu broilerinfile
Itse lisäsin vielä broilerin päälle hallom-juustoa ja ananasta paistettuna.
Basilikamarinoitu broilerinfile
Ainekset | 12 annosta |
---|---|
2 rs (à 500 g) | Kariniemen Kananpojan fileepihvejä |
(marinoimaton) | |
1 1/3 tl | suolaa |
1/2 tl | mustapippuria |
3 - 4 rkl | öljyä |
Marinadi | |
3 rkl | valkoista balsamiviinietikkaa |
4 rkl | Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä |
1/2 tl | suolaa |
1/4 tl | mustapippuria |
1 ruukku | Pirkka basilikaa |
Vadille | |
1 ruukku | Pirkka jääsalaattia |
basilikanlehtiä |
Vaihe 1
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuivaa fileet talouspaperilla ja ripottele molemmille puolille suolaa ja pippuria.
Vaihe 2
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna parilapannu. Voitele fileet ohuesti öljyllä ja pariloi kuumalla pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta niin, että fileet saavat pintaväriä.
Vaihe 3
Lado fileet uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes lihojen sisälämpötila on 70 astetta. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä.
Vaihe 4
Sekoita marinadin ainekset. Hienonna joukkoon noin 1 dl basilikaa.
Vaihe 5
Leikkaa jäähtyneet fileet terävällä veitsellä poikkisyin noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Nosta ne tarjoiluvadille hiukan limittäin fileen muotoon. Lusikoi marinadi viipaleille. Peitä vuoka ja nosta kylmään maustumaan 1 - 2 tunniksi. Koristele vati jääsalaatilla ja tuoreilla basilikanlehdilläItse lisäsin vielä broilerin päälle hallom-juustoa ja ananasta paistettuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti