Tervetuloa blogiini viihtymään

tiistai 10. huhtikuuta 2012

II Pääsiäispäivän ruoka

Maanantaina meillä edelleen syötiin vähän pitemmän kaavan mukaan ja paljon. Tarjolla oli basilikakanaa, riisiä, pippurikastiketta, salaattia, tsatsikia, kasvispaistosta, halloumjuustoa ja paistettua ananasta.



Basilikamarinoitu broilerinfile

Ainekset12 annosta
2 rs (à 500 g)Kariniemen Kananpojan fileepihvejä
(marinoimaton)
1 1/3 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
3 - 4 rkl öljyä
Marinadi
3 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
4 rkl  Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 ruukku Pirkka basilikaa
Vadille
1 ruukku Pirkka jääsalaattia
basilikanlehtiä
Vaihe 1
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuivaa fileet talouspaperilla ja ripottele molemmille puolille suolaa ja pippuria.
Vaihe 2
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna parilapannu. Voitele fileet ohuesti öljyllä ja pariloi kuumalla pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta niin, että fileet saavat pintaväriä.
Vaihe 3
Lado fileet uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes lihojen sisälämpötila on 70 astetta. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä.
Vaihe 4
Sekoita marinadin ainekset. Hienonna joukkoon noin 1 dl basilikaa.
Vaihe 5
Leikkaa jäähtyneet fileet terävällä veitsellä poikkisyin noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Nosta ne tarjoiluvadille hiukan limittäin fileen muotoon. Lusikoi marinadi viipaleille. Peitä vuoka ja nosta kylmään maustumaan 1 - 2 tunniksi. Koristele vati jääsalaatilla ja tuoreilla basilikanlehdillä
Itse lisäsin vielä broilerin päälle hallom-juustoa ja ananasta paistettuna.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti