Tervetuloa blogiini viihtymään

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Gluteinittomat donitsit

Veljeni ja hänen vaimonsa oli viikon loppuna käymässä haminassa ja piipahtivat meilläkin. Mietin sitten, että mitäköhän leipois, kun on niin tylsää tyytyä jätskiin ja pannariin. Kolusin sitten nettiä mennen ja tullen, mut sit ne loksahti vaan kohillensa. Tein suolaseksi lihapiirakan, mut siintä unohtui ottaa kuva joten en nyt sit laita reseptiäkääm hyvää se kuitenkin oli. Gluteinittomat munkit hurmas kyl ihan mennen tullen kaikki ei olis uskonut että ne ei ole tavallisia. Reseptin löysin netistä tältä sivulta jätin vain tuon sitruunankuori raasteen pois. Nämä yllätti myös helppoudellaan. Makukaan ei ollut yhtään rasvanen. saatanpa huomenna tehdä donitsia myö vappu herkuksi vai tyytyisikö perinteisiin munkkeihin.  Ohje vielä tässä.


Ainekset:
- 8 dl Semper luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- ½ sitruunan mehu
- 2 kananmunaa
- 2 dl maitoa
- ½ dl öljyä

Kypsentämiseen:
öljyä

Koristeluun:
sokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sitruunanmehu.
Vatkaa sähkövatkaimella munat ja maito ainesten joukkoon. Lisää rasva. Anna taikinan levätä hetki viileässä. Leivo donitsi rinkilöiksi.
Kypsennä kuumassa rasvassa kattilassa tai friteerauskeittimessä kullankeltaiseksi. Koristele.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti