Jo hyvin perinteiseksi on muodostunut tietyt leivonnaiset jotka aina on pääsiäispöydässä tarjolla rahkapersikkapiirakka on yksi niistä. Se millä ohjeella se minäkin vuonna tehdään voi vaihdella tänä vuonna oli tämän reseptin vuoro.
Pohja;
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon älä kuitenkaan enää vatkaa kovasti. Laita taikina n. 28.30cm piirakkavuokaan ja taputtele pohja ja reunat peittoon.
Täyte;
n. 6 kpl säilyke persikan puolikasta
200 g rahkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Pilko persikat kuutioiksi ja laita pohjan päälle. Sekoita loput aineet sekaisin ja lisää piirakkavuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 40 min.
Pohja;
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon älä kuitenkaan enää vatkaa kovasti. Laita taikina n. 28.30cm piirakkavuokaan ja taputtele pohja ja reunat peittoon.
Täyte;
n. 6 kpl säilyke persikan puolikasta
200 g rahkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Pilko persikat kuutioiksi ja laita pohjan päälle. Sekoita loput aineet sekaisin ja lisää piirakkavuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 40 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti