Syksyn ehdottomiin herkkuihin kuuluu tietenkin käälikääryleet. Silloin kun niitä tehdään määrä on iso ja osa aina pakastetaan. Muutaman kääryleen takia ei kannata alkaa väsäämään näitä herkkuja. Kun menin torille ostamaan kaalia nin sainkin myyjältäni oivan vinkin valmistukseen. Iske kaali pakastimeen ja iroittele lehdet kun ne on jäätyneet ja poista kova kantaosa ja täyteet sisään ja kääräiset kääryleeksi. Tällä tavalla säästyy kaalin suuritöiseltä keittelyltä. Hiukan epäillen asiaan suhtauduin, mutta kokeiltavahan sitä oli. Kotona kaali pakkaseen muovikassissa ja noin kolmen tunnin päästä irottelemaan lehtiä ja aikas hyvin ne irtosikin kun vaan oivalsi miten työ pitää tehdä. Kääryleet on valmisettava heti kun kaali on vielä kohmeista niin taipuu paremmin.
1 keräkaali
Täyte:
1 kg sikanautajauhelihaa
1½ tl maustepippuria
2½ dl keitettyjä riisiryynejä
hieman maitoa
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Sekoita täytteen ainekset jauhelihaan. Irrota kaalinlehdet varovasti ja levitä ne työlaudalle. Laita reilusti täytettä jokaiselle lehdelle ja paketoi kääryleeksi.
Laita kääryleet uunivuokaan saumakohta alaspäin. Valuta siirappia ohuena nauhana päälle. Laita vuokaan vettä ja muutama voinokare. Paista noin 45 minuuttia. Valele kääryleet paistamisen puolivälissä paistonesteellä.
Tarjoile kaalikääryleet keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti