Tervetuloa blogiini viihtymään

lauantai 12. lokakuuta 2013

Kaalikääryleet

 
Syksyn ehdottomiin herkkuihin kuuluu tietenkin käälikääryleet. Silloin kun niitä tehdään määrä on iso ja osa aina pakastetaan. Muutaman kääryleen takia ei kannata alkaa väsäämään näitä herkkuja. Kun menin torille ostamaan kaalia nin sainkin myyjältäni oivan vinkin valmistukseen. Iske kaali pakastimeen ja iroittele lehdet kun ne on jäätyneet ja poista kova kantaosa ja täyteet sisään ja kääräiset kääryleeksi. Tällä tavalla säästyy kaalin suuritöiseltä keittelyltä. Hiukan epäillen asiaan suhtauduin, mutta kokeiltavahan sitä oli. Kotona kaali pakkaseen muovikassissa ja noin kolmen tunnin päästä irottelemaan lehtiä ja aikas hyvin ne irtosikin kun vaan oivalsi miten työ pitää tehdä. Kääryleet on valmisettava heti kun kaali on vielä kohmeista niin taipuu paremmin.
 
 
 
      1 keräkaali 
 
       Täyte:
       1 kg sikanautajauhelihaa
       1½ tl maustepippuria
       2½ dl keitettyjä riisiryynejä
       hieman maitoa
       siirappia
      suolaa ja pippuria
 
 
 Kuumenna uuni 225 asteeseen.
 
Sekoita täytteen ainekset jauhelihaan. Irrota kaalinlehdet varovasti ja levitä ne työlaudalle. Laita reilusti täytettä jokaiselle lehdelle ja paketoi kääryleeksi.
Laita kääryleet uunivuokaan saumakohta alaspäin. Valuta siirappia ohuena nauhana päälle. Laita vuokaan vettä ja muutama voinokare. Paista noin 45 minuuttia. Valele kääryleet paistamisen puolivälissä paistonesteellä.
 
Tarjoile kaalikääryleet keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kanssa.
 
 
 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti