Vihdoinkin sain leivottua jotakin. Pitkän mietinnän jälkeen päätin ensin leipoa suklaakakun. Helppoa ja hyvää oli ajatus. Tämä on oikeasti kuivakakku ohje mutta siintä tulee todella hyvää myös täytekakkuna tai suklaakuorutteisena.
Pohja;
Sekoita kaikki aineet sekaisin. Kaada taikina isoon jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa noin tunti.
Kuorutukseksi tein suklaakinuskin;
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria tai muscovadosokeri
levy suklaata
Keittele kattilassa miedolla lämmöllä kermaa ja sokeria. Lisää suklaa palasina joukkoon. Sekoittele kokoaika ettei pala pohjaan. Kun suklaa on sulanut ota levyltä pois ja anna hetken jäähtyä. Kaada suklaakinuski kakunpäälle ja anna jäähtyä kunnolla. Ja eikun herkuttelemaan. Voit tarjota kakun kanssa vaikka kermavaahtoa tai jäätelöä.
Pohja;
5 dl vehnäjauhoja
0.75 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
4 dl sokeria
1 prk rahkaa
1 prk rahkaa
2 munaa
150 g sulatettua voita
150 g sulatettua voita
0,5 dl maitoa
Kuorutukseksi tein suklaakinuskin;
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria tai muscovadosokeri
levy suklaata
Keittele kattilassa miedolla lämmöllä kermaa ja sokeria. Lisää suklaa palasina joukkoon. Sekoittele kokoaika ettei pala pohjaan. Kun suklaa on sulanut ota levyltä pois ja anna hetken jäähtyä. Kaada suklaakinuski kakunpäälle ja anna jäähtyä kunnolla. Ja eikun herkuttelemaan. Voit tarjota kakun kanssa vaikka kermavaahtoa tai jäätelöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti