Tervetuloa blogiini viihtymään

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Porkkanasosekeitto

Pidän kovasti kasvispainoitteisesta ruuasta ja porkkanat etenkin kuuluvat ehdottomana herkkuna ruokavaliooni. Kun on oikein allerginen ja siihen päälle ehkä himppasen ronkelikin on aina joku joka menee muiden edelle. Voisin syödä porkkanaa vaikka joka aterialla ja vaikka missä muodossa. Raakana, keitettynä, paistettuna, keitoissa, kastikkeissa, semmoisenaan jne. Siihen en taida kyllästyä koskaan. Puurojen lisäksi ihan ykkönen. Koska perheessämme löytyy kuitenkin niitä jotka syö porkkanaa ei kuitenkaan vain sitä ja yksi joka ei mielellään syö porkkanaa ollenkaan. Tytär oli pienempänä allerginen porkkanalle ja vaikka siedätys on onnistunutkin ei hän ole oppinut pitämään porkkanasta. Porkkanasosekeitto on kuitenkin perheessämme aika yleinen arki ruoka nopeutensa vuoksi. Nuorille jotakin muuta ja aikuisille sosekeittoa.


1      kg       Porkkanoita
2                 sipuli
                   vettä
1      dl        kermaa
                   yrttikristallisuolaa


Kuori ja paloittele porkkanat sekä sipulit kattilaan ja laita vettä niin, että porkkanat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kunnes ovat kypsiä. soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderillä. Kaada keitto takaisin kattilaan lisää kerma ja suola. Sekoita hyvin ja lämmitä sopivan lämpimäksi.

Tarjoile smetanan ja persiljan kanssa.  Lisäksi voi tarjoilla ruisleipäkolmioita joissa on täytteenä tonnikalaa ja kurkkua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti