Tervetuloa blogiini viihtymään

maanantai 20. helmikuuta 2012

Appelsiinihyytelökakku

Perjantaina kauppareissulta kotiin palatessa totesin miehelleni, että meillä ei taida olla kotona mitään paiväkahville. Pitäisiköhän jotakin leipasta vai juodaanko pelkät kahvit. No mitään suuritöistä ei kahville ehdi tehdä kuitenkaan. Menköön siis ihan vain pelkät kahvit. Mietiskelin siinä sitten ääneen suunnitelleeni munkkien leipomista tässä jonakin päivänä. Miespä siihen tuumasi ai munkkia minä kun ajattelin josko tekisit appelsiinijuustokakun. Hämmästyneenä siihen ettet sitten mitään  helpompaa keksinyt. No en ole kyllä appelsiinistä juustokakkua ikinä tehnyt joten harkitaan harkitaan. Lauantaina sitten päätin kakun tehdä sillä välin kun mies on töissä saa sitten iltasella maistella. Ei ihan illaksi ehtinyt hyytyä riittävästi, mutta sunnuntaina ennen töihin lähtöä kuitenkin.



pohja:

Siirappipiparia jota joululta oli vielä hiukan jäljellä, ehkä paketillisen verran
100 g sulatettua voita


Hienonna piparit hienoksi (itse laitan piparit muovipussiin ja kaulimella ajelen muruseksi) lisää sulatettu voi joukkoon ja sekoita. Laita irtopohja vuokaan pohjalle leivinpaperi ja vasta sitten reuna kiinni. Taputtele seos vuoan pohjalle tasaiseksi ja laita jääkaappiin lepäämään.


1 appelsiinin kuori
2 appelsiinin mehu
1 dl sokeria


Keitä miedolla tulella jotta kuoret hiukan pehmenee ja mehu makustuu.


4 dl kermaa
4 dl rahkaa
sokeria maun mukaan
vaniljasokeria


Vatkaa kerma vaahdoksi lisää rahkat ja sokerit joukkoon.


6 liivatelehteä


Liota liivatelehtiä kylmässävedessä pehmeiksi.  Kun ne on lionnut noin 10 min puristele niistä vesi pois. Ota appelsiininmehu-kuori seos liedeltä pois ja lisää liivatelehdet siihen ja sekoita kunnolla. Anna hetken jäähtyä ja lisää sitten kermarahkan joukkoon. sekoita hyvin. kaada seos vuokaan piparipohjan päälle. Laita vuoan päälle kelmu ja nosta jääkaappiin hyytymään. Kun kakku on hyytynyt ota se pois irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele kakku ja tarjoile.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti