Aromipesä
Aromipesän ideana on hauduttaa esimerkiksi esikeitetty puuro valmiiksi tietyn ajan kuluessa, kun se on suljettu aromipesän sisään keittoastiassaan. Aromipesä pitää esikeittämisen aikana puuroon varautuneen lämmön mahdollisimman pitkään yllä, jolloin puuron pitäisi keittää itse itsensä valmiiksi omassa lämmössään aromipesän sisällä.
Aromipesän kaltaisia moderneja ruoan kypsentämiseen tarkoitettuja astioita edelsivät muun muassa toisen maailmansodan aikaan kannelliset laatikot, jotka oli vuorattu heinillä ja sanomalehtipaperilla.
Tälläisen löydön mekin teimme kesällä Oulun matkalla kirpputorilta ja hinta oli ihan mitätön. Nyt vasta muisti kuitenkin kaivaa sen esille varastosta ja kokeilin siinä riisipuuron tekoa. Ihan hyvin onnistui joten kannattaa varmaan muuloinkin kokeilla ja johonkin muuhunkin ruokaan kuin puuroon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti