Valmistusaineet
200 g | voi |
2 dl | sokeria |
3 | munaa |
4 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vaniljasokeria |
1 dl | kerma |
2 rkl | kaakaojauhetta |
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Laita uuni päälle.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
Yhdistä muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä kermaa.
Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen. Siivilöi ja sekoita siihen kaakaojauhe.
Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina. Lisää päälle loppu vaalea taikina.
Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä. Näin tehden tumma ja vaalea taikina sekoittuvat kauniiksi raidaksi.
Paista Tiikerikakku 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti