Löysin tälläisen täykkäri ohjeen ja kokeilin tätä ensin omille synttäreille ja sitten tyttären synttäreille. Oli todella herkullinen, ehkä paras mahdollinen suklaakakku.
Pohja:
6 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
1.5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
Kostutukseen maitoa tai sokerivettä.
Vaahdota munat ja sokeri . Lisää kaikki loput aineet ja sekoita varovaisesti tasaiseksi.
Kaada massa kakkuvuokaan ja paista 170 asteessa 30-35 minuuttia.
Kumoa kypsä pohja leikkuulaudalle tai kakkuvadille. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen kerrokseen.
Valkosuklaatäyte:
1 prk Floora Vispiä
200 g valkosuklaata
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vispaa kermaa hieman, älä kuitenkaan kovaksi vaahdoksi. Lisää kermaan sula suklaa ja vaahdota.
Maitosuklaatäyte:
1 prk Floora Vispiä
200 g maitosuklaata
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vispaa kermaa hieman, älä kuitenkaan kovaksi vaahdoksi. Lisää kermaan sula suklaa ja vaahdota.
Suklaaganache:
500 g tummaa suklaata
3.75 dl kuohukermaa
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, lisää suklaan joukkoon kuohukerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada tässä vaiheessa osa suklaakermasta kakun päälle, niin että päälliosa peittyy nätisti. saattaa valua hieman reunoillekin.
Laita kakku ja suklaakerma seos jääkaappiin jähmettymään. Kuorutus kovettuu kakun päälle. Vatkaa loppu suklaa-kerma -seos vaahdoksi ja pursota kakun päälle. Kuorrute on melkoisen jäykkää ja pursottaminen vaatii voimaa.
Tämä kakku on minun omilta synttäreiltä, mutta kuvan muistin ottaa vasta kun oli etää vain pieni pala jäljellä. |
Tyttären synttärikakku tätä en jaksanut pursotella vaan laitoin vaan ihan normisti kakun päälle ja koristelin tähti koristeilla. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti