Tervetuloa blogiini viihtymään

maanantai 12. marraskuuta 2012

Mustikkapiirakka pullataikinaan

Taikina;
 
2,5     dl        maitoa
30       g        hiivaa
2        dl       sokeria
1        tl        suolaa      
                     kaardemummaa
1                   muna
100     g       pehmeää voita
9       dl        vehnäjauhoja
 
 
Täyte;
 
1        l       mustikoita
3/4    dl      sokeria
2      rkl     perunajauhoja
 
 
Voiteluun;
 
1                muna
 
 
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon
Lisää suola, sokeri ja kardemumma sekä kanan muna
Lisää jauhoja vähitellen ja alusta samalla.. ensin vispilällä lopuksi käsin
Lisää pehmeä voi käsin alustaen. Tarvittaessa lisää jauhoja, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa käsistä.
Kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa liinan alla. 
Kauli pohja neliöksi (pellinkokoiseksi) ja lisää jauhoja tarvittaessa. Muista ottaa talteen pala taikinaa raidoitusta varten!
Siirrä taikina pellille.
Lisää mustikat pohjalle, sirottele päälle sokeri sekä peunajauhot.
Kauli taikinasta pitkulainen levy ja leikkaa raidoiksi piirakan päälle.
Voitele kananmunalla
Paista uunin keskitasolla 200asteessa noin puolituntia


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Moikkelis!

    Kokeilin tätä tänään ja oli todella hyvää tavaraa mitä tuli uunista. Kiitos että olet jakanut tämän reseptin! :)

    Terkuin,

    Vanja Tukholmasta

    VastaaPoista