Tervetuloa blogiini viihtymään

maanantai 12. marraskuuta 2012

Mansikkakermakakku

Sain kunnian tehdä eräille 25v. syntäreille sankarin toivoman mansikkakermakakun. Vieraita oli kutsuttu 40 ja siksi kakunkin piti olla iso. No melkoisen iso siintä ulikin eli ihan uunipellillisen kokoinen.


Pohja;

Ja näitä tein kolme kertaa
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon,varovasti nostellen. Kaada  uunipellille joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Kostutukseen;

vettä

Täyte ja päällinen;

n. vajaa 1 kg purkki mansikkahilloa
sokeria maun mukaan
1½   l  kermaa
500   g  rahkaa
240   g  valkosuklaata

mansikoita reilusti

hyytelösokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka sekä sokeri. Sulata suklaa mikrossa ja lisää täytteen joukkoon. Laita tarjoilulautaselle tms.kakkupaperi ja ala kasaamaan kakkua. Laita ensimmäinen pohja lautaselle ja kostuta se vedellä. Laita ensin mansikkahilloa oman maun mukaan ja sitten kermarahkaseosta. Laita toinen pohja ja toista sama, kun edellisen pohjan kanssa. Lisää viimeinen pohja ja laita päälle melko ohuesti täytetä. Pursota reunoille täytettä pursotinpussin kanssa.
Laita kakun päälle mansikat ja tee hyytelösokerista pakkauksen mukaan kiille ja kiilteen jäähdyttyä lusikoi se kakun päälle. Koristele kakku vielä kermalla.


 
 

 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti