5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
n.10 dl jauhoja (hiivaleipä,speltti,ruis)
½ dl öljyä
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja siirappi nesteeseen.
Lisää jauhot pikkuhiljaaa nesteeseen ja alusta taikinaksi. Lopuksi lisää
öljy ja alusta vielä niin että taikina irtoaa käsistä hyvin.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi peiteltynä, lämpöisessä paikassa.
Leivo mieleisiäsi sämpylöitä kuten sydämmet, solmut tai ihan perus.
Kohota vielä uudelleen sämpylät.
Paista 225 asteisessa uunissa n. 10 min.
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
n.10 dl jauhoja (hiivaleipä,speltti,ruis)
½ dl öljyä
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja siirappi nesteeseen.
Lisää jauhot pikkuhiljaaa nesteeseen ja alusta taikinaksi. Lopuksi lisää
öljy ja alusta vielä niin että taikina irtoaa käsistä hyvin.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi peiteltynä, lämpöisessä paikassa.
Leivo mieleisiäsi sämpylöitä kuten sydämmet, solmut tai ihan perus.
Kohota vielä uudelleen sämpylät.
Paista 225 asteisessa uunissa n. 10 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti