Olen nyt viimeaikoina ollut hiukan koukussa tuohon virkkailuun ja koreja on syntynyt melkein liukuhihnalta. En kuitenkaan ole vielä kerennyt ja malttanut niitä viimeistellä joten siksi ei kuviakaan ole ollut blogissani. Tämä kori lähti kuitenkin tuliaiseksi Ouluun ja se piti kiireesti väsätä valmiiksi ja kuvata.
Tervetuloa blogiini viihtymään
torstai 12. heinäkuuta 2012
maanantai 9. heinäkuuta 2012
Täytetty sarvi
Tästä määrästä tulee kaksi sarvea.
Taikina;
5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
ripaus suolaa
½ dl öljyä
n. 13 dl jauhoja (itse laitoin graham ja hiivaleipäjauhoja)
Liota hiiva veteen ja lisää suola. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin nesteeseen. jatka alustamista lisäämällä loput jauhot taikinaan. Alusta hyvin. Anna taikinan kohota noin ½ tuntia.
Täyte;
metwurstia
emmentaal juustoa
oliveja
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinasta suurinpiirtein kolmion muotoinen. levitä taikinan päälle metwursti siivut tai rouhe, juusto ja siivutetut olivit. rullaa sarvi nosta uunipellin päälle ja taivuta hevosenkengän muotoiseksi. Anna vielä kohota ½ tuntia.
Voitele munalla tai vedellä. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Taikina;
5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
ripaus suolaa
½ dl öljyä
n. 13 dl jauhoja (itse laitoin graham ja hiivaleipäjauhoja)
Liota hiiva veteen ja lisää suola. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin nesteeseen. jatka alustamista lisäämällä loput jauhot taikinaan. Alusta hyvin. Anna taikinan kohota noin ½ tuntia.
Täyte;
metwurstia
emmentaal juustoa
oliveja
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinasta suurinpiirtein kolmion muotoinen. levitä taikinan päälle metwursti siivut tai rouhe, juusto ja siivutetut olivit. rullaa sarvi nosta uunipellin päälle ja taivuta hevosenkengän muotoiseksi. Anna vielä kohota ½ tuntia.
Voitele munalla tai vedellä. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Kaalilaatikko
Koska nuoriso on nyt kesällä ollut aika paljon omissa menoissa ja syönyt milloin ovat käyneet kotona pyörähtämässä tai sitten syöneet poika/tyttöystävien luona. On sitten voinut laitella niitä meidän lemppariruokia ja yksi niistä on ehdottomasti kaalilaatikko. Nyt kun on jo uudensadon kaalia on siintä aina heti tehtävä laatikkoa. Tuli niin maukasta, että meinasi syödä ihan liikaa. Ohjehan löytyy täältä.
sunnuntai 8. heinäkuuta 2012
Lisää lomaa
Torstaina alkoi toinen osa kesälomasta ja kolme viikkoa saa nyt taas lomailla. Eilen sitten tultiin tänne Kempeleeseen anoppilaan. Eilen jo kyläiltiin ystävä pariskunnan luona. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa ja puhetta riitti niin niin paljon ettei meinannu kotia malttaa lähteä ollenkaan. Täytyypi ottaa uusiksi vielä huomenna. Tänään onkin sitten kummitytön rippijuhlat ja minut hän valitsi siunaamaan. Hiukan jännittää ja kyyneleitäkin pitää vuodattaa ihan varmasti. Täällä on yöllä ja aamulla satanut ja nyt on pilvistä, mutta ilma on edelleen painostava. Kunhan ukkonen ei vaan tulisi. Jännää tässä reissussa on se että olemme miehen kanssa ihan kaksi ensimmäistä kertaa. Esikoinen lähtee tänään kuukaudeksi töihin Helsinkiin ja kuopus jäi kotiin talonvahdiksi. Kuopuksella on työt jo lopuillaan enää olisi muutama päivä jälellä. Sitten alkaa iskä ja äiskä työllistämään häntä. Nyt juhlitaan ja sitten vietellään lomaa ystävien ja sukulaisten kanssa. Keskiviikkona ehkä jo kotio kohti. Lomatunnelmia saatan päivitellä vielä täällä lisää.
lauantai 7. heinäkuuta 2012
Heposia
torstai 5. heinäkuuta 2012
Suklaiset nougat ruudut
Uunipellillinen
Pohja;
250 g voita
5 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
½ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sulata voi ja vatkaa joukkoon sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Jatka vatkaamista ja lisää taikinaan yksitellen munat. Lopuksi lisää maito ja vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina uunipellille ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Täyte;
1 pussillinen wiener nugaa rouhetta
150 g tummaa suklaata
2 rkl voita
Laita nugaarouhe ja suklaa sekä voi mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa sulatusteholla. Kannattaa laittaa pieniä aikoja kerrallaan ja välillä sekoitella. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.
Päällinen;
1 paketti ruokotomusokeria
50 g voita
n.½-1 dl maitoa
Sekoita kaikki aineet keskenään ja vatkaa oikein hyvin. Levitä tämä vielä pohjan päälle ja koristele pähkinärouheella.
Pohja;
250 g voita
5 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
½ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sulata voi ja vatkaa joukkoon sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Jatka vatkaamista ja lisää taikinaan yksitellen munat. Lopuksi lisää maito ja vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina uunipellille ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Täyte;
1 pussillinen wiener nugaa rouhetta
150 g tummaa suklaata
2 rkl voita
Laita nugaarouhe ja suklaa sekä voi mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa sulatusteholla. Kannattaa laittaa pieniä aikoja kerrallaan ja välillä sekoitella. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.
Päällinen;
1 paketti ruokotomusokeria
50 g voita
n.½-1 dl maitoa
Sekoita kaikki aineet keskenään ja vatkaa oikein hyvin. Levitä tämä vielä pohjan päälle ja koristele pähkinärouheella.
Aurinkopullat
13 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kaardemummaa
150 g huoneenlämpöistä voita
50 g hiivaa
5 dl maitoa
täyte;
2-3 dl vaniljakreemiä
1 dl rahkaa
voiteluun;
1 kananmuna
voisulaa sokeria
Sekoita kulhossa kuivat aineet, jätä kuitenkin noin 3 dl jauhoja alustamiseen. Lisää joukkoon paloiteltu voi. sekoita voi kuivienaineiden joukkoon nyppimällä. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää neste taikinan joukkoon ja alusta taikina kimmoisaksi ja sileäksi. Lisää loput jauhot alustuksen aikana. Nostata taikina kaksinkertaiseksi noin 30 min. Kaada kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa varovasti. Jaa taikina sopivankokoisiksi osiksi ja pyöritä ne pikkupulliksi. Anna pullien kohota liinan alla noin 30 min.
Tee vaniljakreemi jauheesta valmis paksuhko kreemi ja lisää rahka joukkoon. Laita kreemi pursotinpussiin. Paina sormella kuoppa pullaan ja täytä se kreemillä. Voitele pullat munalla. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kaardemummaa
150 g huoneenlämpöistä voita
50 g hiivaa
5 dl maitoa
täyte;
2-3 dl vaniljakreemiä
1 dl rahkaa
voiteluun;
1 kananmuna
voisulaa sokeria
Sekoita kulhossa kuivat aineet, jätä kuitenkin noin 3 dl jauhoja alustamiseen. Lisää joukkoon paloiteltu voi. sekoita voi kuivienaineiden joukkoon nyppimällä. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää neste taikinan joukkoon ja alusta taikina kimmoisaksi ja sileäksi. Lisää loput jauhot alustuksen aikana. Nostata taikina kaksinkertaiseksi noin 30 min. Kaada kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa varovasti. Jaa taikina sopivankokoisiksi osiksi ja pyöritä ne pikkupulliksi. Anna pullien kohota liinan alla noin 30 min.
Tee vaniljakreemi jauheesta valmis paksuhko kreemi ja lisää rahka joukkoon. Laita kreemi pursotinpussiin. Paina sormella kuoppa pullaan ja täytä se kreemillä. Voitele pullat munalla. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)