Aikanaan Haminassa sai maankuuluja Resenkovin rinkelileipomon vesirinkeleitä ja ne oli niin hyviä ettei mistään ole löytynyt yhtä hyviä. No koska niitä ei enää saa pitää yrittää itse leipoa rinkelit. ei ne tietenkään niin hyviä ole kun Resenkovin rinkelit.
5 dl vettä
50 g hiivaa
3 tl suolaa
1 kg vehnäjauhoja
keitin liemi;
1½ l vettä
1½ rkl suolaa
| ||
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola. Sekoita jauhot nesteeseen pikkuhiljaa, sekoittaen. Vaivaa taikina hyvin ja tasaiseksi. Kohota liinala peitettynä n. 1h. Leivo taikinasta sormen paksuisia pötköjä, tee noin 6-10 cm pötköjä riippuen kuinka isoja rinkeleistä haluat. Kohota puolisen tuntia liinan alla. Keitä vesi, lisää suola. Laita muutama rinkeli kerrallaan kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi (kun nousevat pinnalle on ok.) ja nosta sitten leivinpaperin päälle. Laita rinkelit kuumaan uuniin ( 225 - 250 ) anna paistua n. 15 -20 min.
| ||
Tervetuloa blogiini viihtymään
lauantai 5. lokakuuta 2013
Vesirinkelit
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti