Taikina;
2,5 dl maitoa
30 g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
kaardemummaa
1 muna
100 g pehmeää voita
9 dl vehnäjauhoja
Täyte;
1 l mustikoita
3/4 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Voiteluun;
1 muna
Lisää suola, sokeri ja kardemumma sekä kanan muna Lisää jauhoja vähitellen ja alusta samalla.. ensin vispilällä lopuksi käsin Lisää pehmeä voi käsin alustaen. Tarvittaessa lisää jauhoja, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa käsistä. Kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa liinan alla. Kauli pohja neliöksi (pellinkokoiseksi) ja lisää jauhoja tarvittaessa. Muista ottaa talteen pala taikinaa raidoitusta varten! Siirrä taikina pellille. Lisää mustikat pohjalle, sirottele päälle sokeri sekä peunajauhot. Kauli taikinasta pitkulainen levy ja leikkaa raidoiksi piirakan päälle. Voitele kananmunalla Paista uunin keskitasolla 200asteessa noin puolituntia | ||||
Tervetuloa blogiini viihtymään
maanantai 12. marraskuuta 2012
Mustikkapiirakka pullataikinaan
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Moikkelis!
VastaaPoistaKokeilin tätä tänään ja oli todella hyvää tavaraa mitä tuli uunista. Kiitos että olet jakanut tämän reseptin! :)
Terkuin,
Vanja Tukholmasta