Munariisi pasteijat tein omatekoiseen rahkavoitakinaan, koska se on huomasti maukkaampi kuin kaupan taikinat. Kaupastakin ostan joskus taikinoita, mutta miulle kelpaa vain voitaikina, koska se on ehdottomasti valmis taikinoista parhaan makunen.
Rahkavoitaikina;
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g voita
250 g maitorahkaa
Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita ne sekaisin. Lisää voi ja nypi se jauhojen kanssa sekaisin. Lopuksi sekoita maitorahka joukkoon. Laita taikina kylmään vetäytymään 1-2 tunniksi.
Täyte;
1 dl puuroriisiä
suolaa
3 kananmunaa
Keitä riisit kypsiksi, mielummin puuroriisiä kun se pysyy kiinteänä ja siksi paremmin pasteijan sisällä.
Huuhtele keitetyt riisit kylmällä vedellä ja mausta suolalla. Keitä myös kananmunat ja jäähdytä kylmässä vesi astiassa. Kuori ja muussaa kananmunat haarukalla hienoksi. Sekoita kananmunat riisin joukkoon.
Kaulitse vetäytynyt taikina hyvin jauhotetulla pöydällä ja ota muotilla pyöreitä pohjia. Täytä riisimunamassalla ja sulje pasteija puolikuun muotoiseksi. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa kauniin kullan värisiksi.
Rahkavoitaikina;
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g voita
250 g maitorahkaa
Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita ne sekaisin. Lisää voi ja nypi se jauhojen kanssa sekaisin. Lopuksi sekoita maitorahka joukkoon. Laita taikina kylmään vetäytymään 1-2 tunniksi.
Täyte;
1 dl puuroriisiä
suolaa
3 kananmunaa
Keitä riisit kypsiksi, mielummin puuroriisiä kun se pysyy kiinteänä ja siksi paremmin pasteijan sisällä.
Huuhtele keitetyt riisit kylmällä vedellä ja mausta suolalla. Keitä myös kananmunat ja jäähdytä kylmässä vesi astiassa. Kuori ja muussaa kananmunat haarukalla hienoksi. Sekoita kananmunat riisin joukkoon.
Kaulitse vetäytynyt taikina hyvin jauhotetulla pöydällä ja ota muotilla pyöreitä pohjia. Täytä riisimunamassalla ja sulje pasteija puolikuun muotoiseksi. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa kauniin kullan värisiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti